leeloop

  Veelgestelde vragen
  en antwoorden

  Neen. Leeloop is speciaal ontwikkeld om besmetting met hoofdluis te voorkomen en werkt enkel preventief. Leeloop kan niet gebruikt worden als er reeds luizen of neten in het haar aanwezig zijn.

  Er kunnen 2 dingen aan de hand zijn:

  • Er waren reeds luizen en neten aanwezig in het haar zonder dat deze werden opgemerkt. Luizen en neten zijn miniscuul klein, planten zich snel voort en zijn zeer moeilijk te verwijderen.
  • Leeloop heeft een bewezen doeltreffendheid van 95% gedurende 2 weken. Er is altijd een klein risico dat er toch luizen in het haar kruipen na direct contact met iemand die besmet is met luizen. Zorg ervoor dat het haar zo goed mogelijk wordt samengebonden en dat er zo weinig mogelijk loszittende haren zijn. Er kunnen ook 2 elastiekjes gebruikt worden indien nodig.

  Neen. Voor een optimale werking dienen de elastiekjes droog te blijven. Verwijder ze dus steeds voor het baden, douchen of zwemmen.

  Ja. De elastiekjes kunnen langer dan 2 weken gebruikt worden, maar in dat geval kunnen wij geen 95% effici├źntie garanderen. De afname van de geur zorgt ervoor dat luizen minder op afstand zullen blijven.